Museus i paisatges culturals

Museus de la Diputació
Museus i paisatges culturals
Activitats pel Dia Internacional dels Museus

Els museus de la Diputació de València han preparat un bon grapat d'activitats per a celebrar, durant la setmana del 14 al 21 de maig, el Dia Internacional i la Nit Europea dels Museus

El dimecres 18 de maig els Museus de la Diputació se sumen a la celebració del Dia Internacional dels Museus. Enguany aprofitarem per a reflexionar sobre la responsabilitat que tenen els museus en la conservació i promoció del paisatge del que form,en part. Cal no oblidar que la missió més important d'un museu és vetllar pel patrimoni, tant del que està dins dels seus murs com fora.

I per això els museus de la Diputació han programat un bon grapat d’activitats que se n’ixen, dels estrictes límits arquitectònics dels seus respectius edificis, per a anar a buscar el patrimoni allà on es troba. El dissabte 14 de maig, per exemple, el Museu Valencià d’Etnologia organitza una excursió a Les Planisses de Xaló per vore in situ el treball de la pedra seca. I el diumenge 22 de maig es podran visitar els magatzems de reserva que el museu té a Bétera. També el MuVIM traspassa els seus murs i s’aventura pel barri de Velluters amb un visita guiada i una cantà el diumenge 15 de maig.

Però, a banda d’estes, tenim moltes més activitats preparades: un Congrés Internacional d’Antropologia Ambiental (Museu Valencià d’Etnologia, 27 i 28 de maig), visites guiades a les exposicions dels Museus de la Diputació, Teatre (MuVIM, 18 de maig) i tallers, molts tallers.

El dissabte 21 de maig també aprofitarem per celebrar la Nit Europea dels Museus i per això el MuVIM obrirà al públic, de les 20 a les 24h, les seues exposicions temporals, mentre que el Museu de Prehistòria de València organitzarà eixa mateixa nit, de les deu de la nit fins a la una de la matinada, visites d’exploració —amb animacions incloses— a la Sala de les societats caçadores-recol·lectores de la seua exposició permanent.

A més, no tens cap excusa per a perdre’t les activitats que tenim preparades per a tu la setmana del 14 al 21 de maig: l’entrada és completament gratuïta. Encara que, això sí, en algunes activitats cal reserva prèvia.

Centre Cultural La Beneficència - Corona, 36 46003 València · Info 963 883 565
Concertació de visites 963 883 579 (Prehistòria) / 963 883 578 (Etnologia) · Cessió d'espais 963 883 538