AGENDA
Durant gairebé 40 anys Franco va governar Espanya amb mà de ferro. Des de la victòria en abril de 1939 fins la seua mort el 20 de novembre de 1975 el Caudillo va dirigir un règim totalitari de caire nacionalcatolicista que, tot i patir les seues crisis internes, va mantenir la seua essència antidemocràtica fins el final.
Francesc Jarque és, sens dubte, un dels grans fotògrafs valencians que conten amb un reconeixement nacional i internacional. La seua extensíssima producció fotogràfica és una magnífica mostra documental i artística de les diferents manifestacions de la cultura popular valenciana.
La mostra explica de manera clara i atractiva les bases fonamentals de l'esport, presentant el tema d'una forma didàctica amb la finalitat d'atraure al gran públic.
L'exposició mostra des de multitudinàries festes urbanes fins a celebracions ancestrals de pobles de l'interior i aborda també els festejos que deuen la seva existència a un intens fervor religiós o aquells que tenen un origen clarament pagà.
La mostra ofereix una mirada sobre el món del còmic des de la pròpia prehistòria de la mà de les grans icones universals, presents en el nostre imaginari, i que ens remeten directament als temps més remots. Recull una gran diversitat de còmics, més de 100 exemplars, que abasten des de principis del segle XX fins a l'actualitat
A través de les imatges recorrerem les formes de vida de la societat valenciana entre 1951 i 1971 per a descobrir com era, a què es dedicaven i com vivien.
La mort i la seua relació amb la vida és el fil argumental d’esta exposició. Restes de mort que parlen i expliquen els diferents moments de la vida de persones que l’arqueologia recupera per al present.
L'exposició es compon d’un total de 89 obres realitzades entre els anys 70 i les primeres dècades dels anys 80 del segle XX. El material s'ha organitzat en cinc apartats: barri xinés, gitanos, el rastre, Sant Esteve i altres.
Pel 2019 torna Espanta la por!, amb els monstres valencians protagonistes de moltes rondalles i llegendes valencianes per a parlar de la por, de la nostra por.
Dieuzaide era ja un reconegut fotògraf quan en 1951 va rebre el seu primer encàrrec a l'estranger el qual li va portar al País Valencià.