AGENDA
L’exposició obrirà una finestra a un període històric menystingut i poc valorat. Una etapa de mestissatge, transició i frontissa, amb reminiscències romanes y elements germànics i del món oriental. Sense els visigots, no podem entendre el món musulmà ni els temps feudals.
La visita está adaptada para garantizar el cumplimiento de las medidas de Seguridad e Higiene establecidas por las autoridades sanitarias.
Por tu seguridad, la del resto de público visitante y la del equipo de los Museos, sigue estas instrucciones:
• No accedas al centro si tienes síntomas (fiebre, tos o dificultad para respirar).
• Es obligatorio el uso de mascarillas en todo el recinto del Museo.
• El acceso se realiza de manera individual o familiar (unidad familiar o de convivencia). Queda prohibida la entrada de grupos.
• Guarda la distancia social de 1.5 metros con los otros visitantes y con el personal del Museo.
• Sigue en todo momento las indicaciones del personal del Museo y cumple con las normas de espera para el acceso.
• Respeta el aforo reducido de las salas.
• Sigue el itinerario unidireccional y señalizado para la visita. No se puede retroceder en el recorrido, así que tómate tu tiempo.
• Antes de acceder al Museo utiliza el gel hidroalcohólico disponible en el acceso de entrada para la higiene de tus manos.
• Evita el contacto con las superficies comunes y con los elementos expositivos de las salas.
• Acompaña a los niños mientras estén en las salas, explicándoles estas indicaciones de manera sencilla para que puedan disfrutar de la experiencia de visitar el Museo.
• El servicio de consigna no está disponible y no se permite la entrada con maletas o equipamiento similar.
El Museu de Prehistòria en l’actualitat complix més de 80 anys. L’any 1982 es va ubicar definitivament en l’antiga Beneficència i en 1995 es van obrir al públic les actuals Sales de Prehistòria, Cultura Ibèrica i Món Romà així com la Biblioteca. En la planta baixa del museu se situen les sales d’exposicions temporals, l’antiga església d’estil bizantí decorada en 1881 i convertida hui en un saló d’actes, els tallers didàctics, els laboratoris de restauració i de fauna quaternària, els magatzems i altres dependències del museu, a més de la botiga i la cafeteria.
No és fàcil ser valenciana….ni valencià, la proposta d’exposició permanent que ara presenta L’ETNO, vol compartir reflexions (no una, sinó moltes i mai definitives) i establir un diàleg des de la perspectiva de la identitat cultural.
Enguany més que mai els menuts i menudes necessiten fer front les seues pors i de quina millor manera que amb l’ajuda de la Quarantamaula o l’Home del sac.
Visites realitzades per l’equip de conservadors del Museu Valencià d’Etnologia a les sales permanents i exposicions temporals.
Faltar o morir indaga en allò que significa la mort per al grup que experimenta la pèrdua d'un dels seus membres, identificant les representacions col·lectives i les pràctiques rituals amb les quals els subjectes li donen sentit.
Les auques són els avantpassats del còmic. Era una manera popular i divertida de contar coses en vinyetes amb imatges i versets senzills i humorístics. Volem que ens conteu amb una auca com era el vostre dia a dia quan estàveu tancats i tancades a casa. Què féieu del matí a la nit? Al taller us ensenyarem el procediment per fer la vostra auca. En acabar, si voleu, podreu contar-la a la resta de xiquets i xiquetes.
És un concert per a tota la família: amè, lúdic, participatiu i enriquidor. A través dels instruments del folklore andí més ancestral es mostra com l’ésser humà va crear els primers instruments amb allò que la natura li oferia. També es descriu com naixen els primers ritmes i melodies, fruit d’escoltar profundament l’entorn, i de com els esdeveniments històrics es reflectien en la música i els instruments.
Els visigots van heretar l’escriptura dels romans. Tots els models visigots d’actes jurídics que es conserven estan redactats en llatí. Un testimoni curiós d’aquesta època són les «pissarres visigodes», textos escrits en pissarra sobre temes molts diversos: relacions de pagaments, llistes amb noms de llauradors, treballs escolars… Sobre pasta d’escaiola, que reproduirà un fragment de pissarra, elaborarem un text amb escriptura visigoda.