CMLB L'edifici

Centre Museístic La Beneficència
Centre Museístic La Beneficència
CMLB L'edifici

El Centre Museístic La Beneficència és un edifici que ha tingut diferents usos al llarg de la seua història: va començar sent un convent a principis del segle XVI i va ser Casa de la Beneficència des de mitjans del segle XIX, que socorria i preparava per al món laboral a òrfens i captaires.

Amb l'arribada de la democràcia és, des de 1981, un Centre Museístic que alberga dos dels més importants museus de la ciutat: el Museu de Prehistòria de València (fundat en 1927) i el Museu Valencià d'Etnologia (creat en 1983) . En ell també es localitzen altres institucions de la Diputació de València, en especial la Institució Alfons el Magnànim o el Servici d'Assistència i Recursos Culturals (SARC) .

El Centre també acull programació especialment concebuda per a xiquets i famílies durant el cap de setmana (tallers, teatre, titelles, etc.) i concerts que se celebren en la seua antiga església neobizantina.

Una botiga i una cafeteria restaurant, junt amb els seus lluminosos i oberts patis, fan d'este Centre Museístic un espai privilegiat de cultura i oci situat en ple centre de la ciutat.

Centre Cultural La Beneficència - Corona, 36 46003 València · Info 963 883 565
Concertació de visites 963 883 579 (Prehistòria) / 963 883 578 (Etnologia) · Cessió d'espais 963 883 542