Diputació de València


Inicio

Museu Valencià d'Etnologia

Eventos Etnologia

Museu de Prehistòria de València

Eventos Prehistoria

Eventos

rascanya
Estiu a la Bene
Patio I Centre Cultural la Beneficència
22 de septiembre viernes, 22:00h

Rascanya es una formación musical nacida en la primavera de 2007, que se ha propuesto hacer convivir los cantos y los bailes de la música tradicional valenciana, con las músicas y bailes habituales de los conciertos de música folk y del Mediterráneo.

sagar2
Festival internacional de folklore
Sala Alfons el Magnànim
23 de septiembre sábado, 17:00h

2º Festival Nacional de Folklore del Grup de Danses Sargantana, Sala Alfons el Magnànim. Actuarán grupos de  Aragón, Catalunya y Valencia..

teatre infantil
Teatre infantil a La Bene
Patio V Centre Cultural la Beneficència
24 septiembre 11h Valenciano-12:45 h castellano

Los inventos y la magia de una fábrica de chocolate tradicional se ven amenazados por una gran multinacional llamada Mesplé. Los personajes vivirán aventuras apasionantes y divertidas para impedir que los empresarios
despiadados averigüen el secreto del chocolate. Con este gran secreto, los niños serán capaces de alucinar con chocolatinas voladoras, helados gigantes y una fantástica olla capaz de transportar por el tiempo y el espacio. Diversión asegurada para los pequeños más imaginativos.

lodrac
Espectáculo de folklore
Sala Alfons el Magnànim
24 de septiembre domingo, 19:00h

El “Grup Folklóric Lo Drac Alat” es una sección de “Itaca Espacio Cultural”.Su primera actuación la realizó en Madrid el 21 de Marzo de 1986..En un principio sus actuaciones fueron esporádicas, para acontecimientos puntuales, siempre asesorados por el bien hacer de Enric Martí i Mora. Hasta que en 1995 se decidió que el grupo tuviera una continuidad, con ensayos fijos todas las semanas.

iturbi
XX edició

• El Concurs se celebra en el Palau de la Música entre els dies 12 i 23 de setembre.

• El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha manifestat "l'Iturbi és converteix en una excel·lent projecció de la qualitat musical d'aquesta ciutat i d'aquest poble cap al món. Creiem que aquestes millores incidiran en una major difusió internacional del premi i faran valdre l'eslògan que promocionem: València és música”.
• Tota la informació del certamen en www.pianoiturbi.com

L'entrada per a assistir a les audicions en la pròpia sala és gratuïta. A més, es podrà seguir la retransmissió en directe a través del senyal on-line que ofereix l'Àrea de Cultura per a tots els internautes, portals digitals i televisions que emetran les imatges produïdes per l'organització del certamen a través de webtv.iturbi.es

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha manifestat "l'Iturbi és converteix en una excel·lent projecció de la qualitat musical d'aquesta ciutat i d'aquest poble cap al món. Creiem que aquestes millores incidiran en una major difusió internacional del premi i faran valdre l'eslògan que promocionem: València és música”.

 

 

inmacerda
Unitat de Normalització Lingüística
Diez nuevos municipios se adhieren a este programa

Canals, Meliana, Vilamarxant, Canet d’En Berenguer, Sollana, Foios, la Llosa de Ranes, Piles, Favara y Estivella se adhieren a este programa de normalización del valenciano en las administraciones locales
Xavier Rius, diputado de Cultura : «Los consistorios son primordiales para establecer pautas de normalidad en el uso de la lengua y también en las tareas administrativas del día a día»

santi
Exposición Itinerante
Xavier Rius: El Área de Cultura fomenta la itinerancia

Xàtiva, Gàtova, l’Olleria, Real de Gandia, Yátova y Castelló de Rugat exhiben diferentes muestras itinerantes de los centros expositivos dependientes del Área de Cultura.

Xavier Rius: «El Área de Cultura fomenta la itinerancia de las exposiciones en su apuesta por descentralizar y promocionar la cultura en los municipios valencianos».

expoitinerant
Exposició Itinerant

La Diputació de València ha signat un acord amb el fotògraf valencià, Joaquín Collado, en presència del diputat de Cultura Xavier Rius, perquè les instantànies mostrades al MuVIM l’any 2014, dintre el cicle d´actes Un mes amb Collado, puguen recórrer els municipis valencians.

 L'exposició es compon d’un total de 89 obres realitzades entre els anys 70 i les primeres dècades dels anys 80 del segle XX. El material s'ha organitzat en cinc apartats: barri xinés, gitanos, el rastre, Sant Esteve i altres.

arqueolegs
Programa d'excavacions.

Un any més, el Servei d'Investigació Prehistòrica del Museu de Prehistòria, dependent de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, ha iniciat el seu programa d'excavacions. El pla per a 2017 té un pressupost total de 60.000 euros que es reparteixen en un total de sis projectes d'excavació i tres activitats de neteja i manteniment.

Trobades de folklore i música popular 2017

L’Àrea de Cultura de la Diputació de València posa en marxa la segona edició de la Trobada de Folklore i ofereix als ajuntaments de la província la possibilitat de participar-hi. L’edició de 2017 proposa un model de representació territorial de quatre comarques diferents seleccionades d’entre les sol·licituds rebudes dels ajuntaments, en estreta col·laboració i com element d'impuls de les seues activitats culturals.

 

 

acudim10
Agenda Cultural
Agenda cultural diputaciò i museus agost-setembre 2017

El fullet ACUDIM és un resum del programa d’activitats de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València. La majoria de les activitats culturals ací oferides tenen lloc al Centre Museístic de la Beneficència i al MuVIM, dos referents culturals a la ciutat de València. Són activitats gratuïtes i obertes als ciutadans.

Centre Cultural La Beneficència - Corona, 36 46003 València · Info 963 883 565
Concertació de visites 963 883 579 (Prehistòria) / 963 883 578 (Etnologia) · Cessió d'espais 963 883 167