Diputació de València


Inici

Museu Valencià d'Etnologia

Eventos Etnologia

Museu de Prehistòria de València

Eventos Prehistoria

Eventos

rascanya
Estiu a la Bene
Pati I Centre Cultural la Beneficència
22 de setembre divendres, 22:00h

Rascanya es una formació musical nascuda a la primavera de 2007, que s´ha proposat fer conviure els cants i els balls de la música tradicional valenciana, amb les músiques i balls habituals dels concerts de música folk i de la Mediterrània.

sagar2
Festival internacional de folklore
Sala Alfons el Magnànim
23 de setembre dissabte, 17:00h

2n Festival Nacional de Folklore del Grup de Danses Sargantana, Sala Alfons el Magnànim. Actuaran grups d'Aragó, Catalunya i València.

teatre infantil
Teatre infantil a La Bene
Pati V Centre Cultural la Beneficència
24 setembre diumenge,11h Valencià.12:45 h castellà

Els invents i la màgia d’una fàbrica de xocolate tradicional es veuen amenaçats per una gran multinacional anomenada Mesplé. Els personatges viuran aventures apassionants i divertides per a impedir que els empresaris despietats esbrinen el secret del xocolate. Amb este gran secret, els xiquets seran capaços d’al·lucinar amb xocolatines voladores, gelats gegants i una fantàstica olla capaç de transportar pel temps i l’espai. Diversió assegurada per als menuts més imaginatius.

lodrac
Espectacle de folklore
Sala Alfons el Magnànim
24 de setembre diumenge, 19:00h

El "Grup Folklòric El Drac Alat" és una secció de "Itaca Espai Cultural".La seva primera actuació la va realitzar a Madrid el 21 de Març de de 1986.Al principi les seves actuacions van ser esporàdiques, per esdeveniments puntuals, sempre assessorats pel bé fer d'Enric Martí i Mora. Fins que el 1995 es va decidir que el grup tingués una continuïtat, amb assajos fixos totes les setmanes.

iturbi
XX edició

• El Concurs se celebra en el Palau de la Música entre els dies 12 i 23 de setembre.

• El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha manifestat "l'Iturbi és converteix en una excel·lent projecció de la qualitat musical d'aquesta ciutat i d'aquest poble cap al món. Creiem que aquestes millores incidiran en una major difusió internacional del premi i faran valdre l'eslògan que promocionem: València és música”.
• Tota la informació del certamen en www.pianoiturbi.com

L'entrada per a assistir a les audicions en la pròpia sala és gratuïta. A més, es podrà seguir la retransmissió en directe a través del senyal on-line que ofereix l'Àrea de Cultura per a tots els internautes, portals digitals i televisions que emetran les imatges produïdes per l'organització del certamen a través de webtv.iturbi.es

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha manifestat "l'Iturbi és converteix en una excel·lent projecció de la qualitat musical d'aquesta ciutat i d'aquest poble cap al món. Creiem que aquestes millores incidiran en una major difusió internacional del premi i faran valdre l'eslògan que promocionem: València és música”.

 

 

inmacerda
Unitat de Normalització Lingüística
Diez nuevos municipios se adhieren a este programa

Canals, Meliana, Vilamarxant, Canet d’En Berenguer, Sollana, Foios, la Llosa de Ranes, Piles, Favara y Estivella se adhieren a este programa de normalización del valenciano en las administraciones locales
Xavier Rius, diputado de Cultura : «Los consistorios son primordiales para establecer pautas de normalidad en el uso de la lengua y también en las tareas administrativas del día a día»

santi
Exposición Itinerante
Xavier Rius: El Área de Cultura fomenta la itinerancia

Xàtiva, Gàtova, l’Olleria, Real de Gandia, Yátova y Castelló de Rugat exhiben diferentes muestras itinerantes de los centros expositivos dependientes del Área de Cultura.

Xavier Rius: «El Área de Cultura fomenta la itinerancia de las exposiciones en su apuesta por descentralizar y promocionar la cultura en los municipios valencianos».

expoitinerant
Exposició Itinerant

La Diputació de València ha signat un acord amb el fotògraf valencià, Joaquín Collado, en presència del diputat de Cultura Xavier Rius, perquè les instantànies mostrades al MuVIM l’any 2014, dintre el cicle d´actes Un mes amb Collado, puguen recórrer els municipis valencians.

 L'exposició es compon d’un total de 89 obres realitzades entre els anys 70 i les primeres dècades dels anys 80 del segle XX. El material s'ha organitzat en cinc apartats: barri xinés, gitanos, el rastre, Sant Esteve i altres.

arqueolegs
Programa d'excavacions.

Un any més, el Servei d'Investigació Prehistòrica del Museu de Prehistòria, dependent de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, ha iniciat el seu programa d'excavacions. El pla per a 2017 té un pressupost total de 60.000 euros que es reparteixen en un total de sis projectes d'excavació i tres activitats de neteja i manteniment.

Trobades de folklore i música popular 2017

L’Àrea de Cultura de la Diputació de València posa en marxa la segona edició de la Trobada de Folklore i ofereix als ajuntaments de la província la possibilitat de participar-hi. L’edició de 2017 proposa un model de representació territorial de quatre comarques diferents seleccionades d’entre les sol·licituds rebudes dels ajuntaments, en estreta col·laboració i com element d'impuls de les seues activitats culturals.

 

 

acudim10
Agenda Cultural
Agenda cultural diputaciò i museus agost-setembre 2017

El fullet ACUDIM és un resum del programa d’activitats de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València. La majoria de les activitats culturals ací oferides tenen lloc al Centre Museístic de la Beneficència i al MuVIM, dos referents culturals a la ciutat de València. Són activitats gratuïtes i obertes als ciutadans.

Centre Cultural La Beneficència - Corona, 36 46003 València · Info 963 883 565
Concertació de visites 963 883 579 (Prehistòria) / 963 883 578 (Etnologia) · Cessió d'espais 963 883 167